Om het e-MJV te kunnen gebruiken moeten uw systeem en netwerkverbinding minimaal aan de volgende specificaties voldoen:

 • Internetverbinding (bijvoorbeeld analoog, via het bedrijfsnetwerk, ISDN, ADSL of kabel) met minimaal de volgende effectieve verbindingssnelheden: download 1 Mb/s, upload 0,7 Mb/s.
 • Internet Explorer 8 of een hogere versie; Mozilla Firefox versie 1.5 of hoger*.
 • Javascript moet zijn geactiveerd. Dit is standaard het geval in de meeste browsers. Als dit niet het geval is, kunt u dit in de (internet)opties inschakelen.
 • Een van de volgende keuzes in het optiemenu van de browser moet worden geregeld:
  a) Op het tabblad Privacy moet minimaal de instelling Normaal (Medium) worden gekozen of op het tabblad Beveiliging (Security) moet als Vertrouwde website (Trusted site) het volgende worden toegevoegd: https://secure.rivm.nl. 
  b) De locatie van het certificaat voor optimale performance: onder tabblad Vertrouwde uitgevers (Trusted Root Certification Authorities) in plaats van onder de default locatie Persoonlijk (Personal).
  c) Het Verisign-certificaat moet aanwezig zijn (wordt met de meeste browsers standaard mee geïnstalleerd). 
  d) Vink in het menu Internetopties (Tools) op het tabblad Geavanceerd (Advanced) de SSL secured functie aan als dit nog niet het geval is, zodat de encryptie op 256-bit wordt ingesteld.

De volgende besturingssystemen worden in elk geval ondersteund:

 1. Windows (Vista, 7, 8, 10)
 2. OS (Apple)
 3. Linux

Meer technische informatie vindt u bij de gebruikersinformatie.

* Voor andere typen internetbrowsers, zoals Google Chrome, Apple Safari en Opera, wordt volledige en juiste functionaliteit niet gegarandeerd.