Om het e-MJV te kunnen gebruiken moeten uw systeem en netwerkverbinding minimaal aan de volgende specificaties voldoen:

 • Internetverbinding (bijvoorbeeld analoog, via het bedrijfsnetwerk, ISDN, ADSL of kabel); met minimaal de volgende effectieve verbindingssnelheden: download 1 Mb/s, upload 0,7 Mb/s.
 • Internet Explorer 8 of een hogere versie; Google Chrome *.
 • Javascript moet zijn geactiveerd. Dit is standaard het geval in de meeste browsers. Als dit niet het geval is, kunt u dit in de (internet)opties inschakelen.
 • Een van de volgende keuzes in het optiemenu in de browser moet worden geregeld:
 • a) Op het tabblad 'Privacy' moet minimaal de instelling 'Medium' worden gekozen of op het tabblad  Beveiliging (Security) moet de URL van de beveiligde website van RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (https :// secure.rivm.nl) als Vertrouwde website (Trusted site) worden toegevoegd.
  b) De locatie van het certificaat voor optimale performance: onder Vertrouwde uitgevers  (Trusted Root Certification Authorities) in plaats van onder de default locatie Persoonlijk (Personal).
  c) Het Verisign-certificaat moet aanwezig zijn (wordt met de meeste browsers standaard mee geïnstalleerd).
  d) Vink in het menu Internetopties (Tools) op het tabblad Geavanceerd (Advanced) de SSL secured functie aan, zodat de encryptie op 256-bit wordt ingesteld.

  * Voor andere typen internetbrowsers, zoals Mozilla Firefox, Apple Safari en Opera, kan de e-MJV-applicatie naar behoren functioneren, maar wordt volledige en juiste functionaliteit niet gegarandeerd.

De volgende besturingssystemen worden in elk geval ondersteund:

 1. Windows (Vista, 7, 8, 10)
 2. OS (Apple)
 3. Linux

Meer technische informatie vindt u bij de gebruikersinformatie.