Nadat uw bedrijf of instantie is aangemeld en aangemaakt in het e-MJV, ontvangt de contactpersoon die op het aanmeldformulier is opgegeven automatisch een persoonlijk account met een tijdelijk wachtwoord. Met dit account bent u hoofdgebruiker: u beheert de accounts van andere medewerkers binnen uw organisatie. Op deze pagina leest u hoe u dat doet.  

Let op: log eerst in op de besloten website van het e-MJV om accounts te beheren.

Geen e-mail ontvangen of lukt het inloggen niet?

Controleer eerst uw map met ongewenste e-mail (spam). Werkt uw tijdelijke wachtwoord niet meer of bent u het kwijt? Dan kunt u zelf een nieuw wachtwoord aanvragen. Lukt het daarna nog steeds niet, of heeft u helemaal geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met de helpdesk. Vermeld daarbij de naam van uw organisatie en het e-mailadres van de contactpersoon uit het aanmeldformulier.

Beheren van uw account: 

Een gebruiker toevoegen

Een gebruiker toevoegen

1) Log in op de besloten website. U komt op de startpagina.

Besloten website e-MJV - accountbeheer

2) Klik in het menu links, onder Beheer, op Accountbeheer (rode omkadering op de afbeelding). U ziet een overzicht van alle gebruikers: de hoofdgebruiker en eventuele andere gebruikers.

3) Klik onder het overzicht op Nieuw account. Er verschijnen vier velden: Naam, E-mail, Hoofdaccount (grijs, niet invulbaar) en Publicatierechten.

4) Vul de exacte naam van de gebruiker in (voorletters of voornaam + achternaam) en het persoonsgebonden e-mailadres. Gebruik dus geen algemeen adres zoals info@. Vink Publicatierechten aan als de gebruiker mag publiceren.

Besloten website e-MJV - accountbeheer

5) Klik op Opslaan. Het account wordt nu aangevraagd. Zodra het account gereed is (status Ter verificatie), ontvangt de gebruiker een e-mail met een tijdelijk wachtwoord..

Wilt u iemand toevoegen als vervanger van een hoofdgebruiker die niet meer werkzaam is? Zie Een andere hoofdgebruiker aanwijzen.

De naam van een gebruiker wijzigen

De naam van een gebruiker wijzigen

De hoofdgebruiker kan de naam van elke gebruiker wijzigen. Gebruikers kunnen ook hun eigen naam wijzigen

Als hoofdgebruiker

Klik in Accountbeheer op het Bewerk-icoon naast het account. Wijzig de naam in het veld Naam en klik op Opslaan.

Als gebruiker

Ga naar Accountbeheer. U ziet direct een scherm waarin alleen de naam kan worden gewijzigd. Wijzig de naam in het veld Naam en klik op Opslaan.

 

Publicatierechten aanpassen

Publicatierechten aanpassen

Alleen de hoofdgebruiker kan publicatierechten geven of intrekken. De hoofdgebruiker heeft zelf altijd publicatierechten.

  1. Klik in Accountbeheer op het Bewerk-icoon naast het account waarvan u de rechten wilt aanpassen. De gegevens van het account verschijnen onder het overzicht.

2. Zet het vinkje bij Publicatierechten aan om rechten te geven, of uit om ze in te trekken.

3. Klik op Opslaan.

Een andere hoofdgebruiker aanwijzen

Een andere hoofdgebruiker aanwijzen

Let op: zodra u een andere gebruiker hoofdgebruiker maakt, kunt u zelf geen accounts meer aanmelden, wijzigen of verwijderen.

  1. Klik in Accountbeheer op het Bewerk-icoon naast het account dat hoofdaccount moet worden. De gegevens van het account verschijnen onder het overzicht.
  2. Zet het vinkje bij Hoofdaccount aan en klik op Opslaan. De hoofdgebruiker is gewijzigd.

Heeft de nieuwe hoofdgebruiker nog geen account?
Meld die persoon eerst zelf aan (zie Een gebruiker toevoegen). Zodra die persoon een wachtwoord heeft ontvangen, voert u stap 1 en 2 uit.

Is de huidige hoofdgebruiker niet meer werkzaam en is het e-mailaccount niet meer bereikbaar?
Neem contact op met de helpdesk. Die meldt de nieuwe gebruiker voor u aan en maakt dit account hoofdaccount.

Een gebruiker verwijderen

Een gebruiker verwijderen

Let op: een hoofdgebruiker kan niet worden verwijderd. Draag eerst de rechten van het hoofdaccount over aan een ander account (zie Een andere hoofdgebruiker aanwijzen). De nieuwe hoofdgebruiker kan het oude hoofdaccount daarna verwijderen.

  1. Klik in de eerste kolom op het rode kruis naast het account dat u wilt verwijderen. U krijgt een waarschuwing. Klik op OK om de verwijdering in gang te zetten.

2. Het account wordt nu verwijderd. Soms is dat dezelfde werkdag, meestal in de loop van de volgende werkdag.